MAJAKKA UGANDASSA

Tänä jouluna LakiMajakka päätti tukea järjestötoimintaa vähän kauempana rahoittamalla kuukauden ajan ugandalaisen Kiyumbakimu Children’s Village (KCV) -orpokodin toimintaa.

Kiyumbakimu Children’s Village sijaitsee päiväntasaajalla Makondon maalaiskylässä. Se tarjoaa kodin lapsille, jotka ovat jääneet orvoiksi tai joiden perheillä ei muuten ole mahdollisuutta elättää heitä. Tällä hetkellä kodissa asuu 13 iältään 7–16-vuotiasta lasta, joista huolehtivat orpokodin paikalliset työntekijät ja ulkomaiset vapaaehtoistyöntekijät, mukana myös yksi suomalainen.

Orpokodin tavoitteena on taata lapsille mahdollisuus käydä koulua vähintään peruskoulutason loppuun asti. Koulutukseen panostaminen on erityisen tärkeää, sillä se kantaa pitkälle tulevaisuuteen. KCV tukee koulumaksuissa myös seitsemää perheidensä luona asuvaa lasta ja tarjoaa ilmaista päiväkotiopetusta lähialueen alle kouluikäisille lapsille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta osallistua esiopetukseen. Orpokoti rahoittaa toimintansa pääosin yksityishenkilöiden, yritysten ja muiden yhteisöjen avustuksilla.

Ajantasaista tietoa KCV:stä löytyy osoitteesta www.facebook.com/Kiyumbakimu.